سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نمازعشق است
خدایا،من درخلوت خودباتورازمی گویم وازاین که این نعمت رابه من بخشیده ای،تورامی ستایم. هرچه دارم ازتودارم،ظرفیت بهره مندی ازآنها رابه من ببخش.«اهدناالصراط المستقیم»

«اِنَّ الَّذِین یَتْلُونَ کِتَابَ اللَّهِ وَ اَقَامُوا الصَّلَوةَ وَ أنْفِقُوا مِمَّا رَزَقْنَاهُمْ سِرّا وَ عَلاَنِتَهً یَرجُونَ تِجَارَةً لَّنْ تَبُورَ»

کسانى که کتاب الهى را تلاوت مى‏کنند و نماز را بر پا مى‏دارند و از آنچه به آنها روزى داده‏ایم، پنهان و آشکار انفاق مى‏کنند، تجارت پر سودى را امید دارند که نابودى و کساد در آن نیست.

تلاوت به معنى قرائت و سرسرى خواندن خالى از تفکر و اندیشه نیست، بلکه باید


    1- تفسیرالمیزان، ج 9، ص 11.

2- سوره اعراف آیه 170.

    3- المیزان، ج 8، ص 389.

4- سوره فاطر، آیه 29.

 

ادامه مطلب...

[ شنبه 91/11/14 ] [ 11:22 صبح ] [ شهرزادنصر ] [ نظرات () ]

واژه? نماز واژه‌ای فارسی است که ایرانیان برای واژه? «صلاة» عربی به کار بردند. این واژه به معنای خم شدن و سرفرودآوری برای ستایش و احترام است.واژه? نماز نام‌واژه‌ای از فعل نمیدن فارسی به معنی تعظیم‌کردن است.

برخی حدس زده‌اند که این واژه از واژه? «ناماسته» در زبان سانسکریت گرفته شده‌باشد که محتمل نیست.

محمد مسعود نوروزی معتقد است کلمه نماز از ریشه نماچ که در پارسی میانه (پهلوی زمان ساسانیان) است گرفته شده و فعل نماچ پورتن به معنای نماز بردن و تعظیم کردن به کار رفته‌است؛ و قبل از آن در ایران باستان از ریشه نم به معنای خم شدن و سر فرو آوردن مشتق شده‌است. در اوستا نماز به صورت نمنگه یا نمه به معنای دعا و درود آمده‌است.(ویکی پدیا)

نماز در دین اسلام


نماز فرض پنج نوبت در شبانه‌روز (17 رکعت) رو به قبله? مسلمانان - کعبه در مکه - بصورت فردی (فرادا) یا گروهی (نماز جماعت) برگزار می‌شود.

در این عبادت در رکعت‌های اول و دوم سوره? حمد و معمولاً آیه یا سوره? کوتاهی از قرآن ـ مثل سوره? توحید ـ و در رکعتهای بعدی تعدادی اذکار به زبان عربی خوانده می‌شود. جزئیات این عبادت در فرقه‌های مختلف اسلام با هم تفاوت دارد. نماز یک فرهنگ جهانی است. نماز در قرآن با واژه صلاه مشخص شده‌است که به همراه مشتقاتش 99 بار در قرآن تکرار شده‌است.ریشه صلاه می‌تواند دارای سه معنی باشد:

  1. از ریشه صل: شراب را از صافی می گذرانند و آن گاه ماده‌ای روشن و شفاف به دست می‌آورند
  2. از ریشه صلی: سوزانیدن و گرم کردن
  3. از ریشه وصل: ایجاد اتصال و ارتباط

(ویکی پدیا)


[ شنبه 91/11/7 ] [ 2:32 عصر ] [ شهرزادنصر ] [ نظرات () ]


.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

25سال است کارمندآموزش وپرورش هستم.رسالت خودمی بینم که درزمینه نمازآنچه درتوان دارم انجام دهم.
لینک های مفید
امکانات وب


بازدید امروز: 3
بازدید دیروز: 2
کل بازدیدها: 29610